iLovePalestine.com

12 January 2011

jangan tengok orang kanan

Assalamualaikum wbt
post ini sebenarnya ditulis oleh Wan Nur Syuhada :) karangan terbaikk punya! momment i won't forget~ funny.

This happened a few months ago, at MMP, 6b4. suatu hari, ketika ustaz sedang mengajar madah mutolaah adab nusus...


bong : jun, bla bla, bla

jun : ha'ah, betul2 bla, bla, bla

syu : shhhh! duk diam-diam gakkk.. (namun diendahkan oleh mereka)


mereka berdiskusi perkara yg tak ada kaitan langsung dgn madah itu... tiba-tiba.....


ustaz : jangan ganggu orang di sebelah kamu..


jun dan bong terdiam.. syu yang sedang FOKUS belajar tiba-tiba tersentak lantas mengangkat muka memandang ustaz.. lantas pndangan mata mereka bertaut.. syu memandang ke arah kanannya (jun).


ustaz : jangan tengok orang kanan... awak lah, yang saya maksudkan...


jun,bong,syu tunjuk diri masing-masing..


ustaz : yang di tengah tu...

syu : dengan muka blur dan innocent bertanya "saye ke??"

ustaz : yela, awak.. berdiri sekarang.. jangan ganggu kawan masa saya tengah mengajar...


syu berdiri.. semua mata memandang ke arahnya... syu terdiam sambil kebingungan (tapi masih sempat lagi tersenyum)....


ustaz : laen kali, jangan buat lagi.. bla bla... okey, awak boleh duduk..

syu : ok, tenkiu ustaz..

syu : oh... aku tidak bersalah...! (dalam hati) sambil menjeling ke arah jun dan bong


bong dan jun ketawa berdekah-dekah sebab... mereka yang berdiskusi, tapi syu yang berada DITENGAH2 antara jun dan bong pulak yang menjadi mangsa keadaan...


jun+bong: sori syuu

syu : sori the mori laaa..


p/s: i missed that moment...

2 comments:

syi ismail said...

haha.....aq xingt sgt..hee...aq ad kn tyme 2?? ko tadop?? aq dok depe dih?? hmmm

Junainah said...

tadop dah, syi dan tie dah g matrik time ni. tapi dlm gambar tu memang mg hee ^_~